avocat.-lawyer.-court.-litigii.-gdpr.-Raluca-Comanescu.-labor-law.-dreptul-muncii.-drept-comercial-si-contractual.-law.-consumer-law.-competition-law.-insurance-law.-law-firm-
august 16, 2021 rcplegal 0 Comments

Guvernul a aprobat, suplimentarea contingentului de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania in anul 2021 cu inca 25.000. Acestia se adauga numarului de 25.000 de lucratori aprobat initial, prin HG nr. 1133/2020, la sfarsitul anului trecut.

Decizia a fost luata ca urmare a cresterii numarului de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la inceputul anului pana in prezent fata de perioada similara a anului anterior, dar si a numarului locurilor de munca vacante declarate de angajatori. Datele comunicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca, in perioada ianuarie – mai a acestui an, numarul total de locuri de munca vacante era de 160.405, fata de 156.085 in aceeasi perioada a anului trecut, in crestere cu 2,77%, din care 29.995 comunicate in mod repetat de angajatori.

Astfel, suplimentarea contingentului de lucratori raspunde necesitatii de a asigura forta de munca ceruta in unele sectoare de activitate, care nu poate fi acoperita de lucratorii romani, si previne situatiile in care strainii lucreaza in Romania fara forme legale.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrari, de la inceputul acestui an si pana la sfarsitul lunii iulie au fost eliberate 17.196 avize de angajare (adica 68,7% din total) si pentru acelasi interval de timp sunt in curs de solutionare alte 3.620 de solicitari de eliberare a avizelor de angajare.

Sursa: Ministerul Muncii

Leave a Reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *