Features
Avocat, avocat romania, romanian lawyer, lawyer, divort, court, litigii, gdpr, Raluca Comanescu, Silviu Cipu, politici website, protectia datelor, labor law, legea muncii, drept comercial și contractual, conformitate website, website compliance, intellectual property law, consumer law, competition law, insurance law
Silviu Cipu
Managing Partner & Founder

Email: silviu.cipu@rcp-legal.ro
Telefon: (+40) 736 139 062


ARII DE PRACTICA

‣ Drept Comercial
‣ Dreptul Asigurarilor
‣ Dreptul Transporturilor
‣ Protectia consumatorului
‣ Drept Societar
‣ Fuziuni si achizitii
‣ Contracte
‣ Litigii cu profesionisti

EXPERTIZA
Silviu Cipu este membru al Baroului Bucuresti, absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti avand calitatea de Co-fondator al Societatii de Avocatura RALUCA COMANESCU & PARTNERS.

Silviu Cipu desfasoara o activitate profesionala axata pe solutionarea spetelor complexe ale clientilor societatii, in majoritate reprezentati de persoane juridice din multiple industrii.

Silviu a oferit consiliere juridica in multe domenii, cum ar fi redactarea acordurilor, asistarea clientilor in negocierea si semnarea conventiilor, oferirea de asistenta in domeniul corporativ, oferirea de solutii inovatoare si prompte. In activitatea desfasurata, Silviu a asistat si a oferit consultanta in diverse domenii precum recuperarea datoriilor, insolventa, obtinerea autorizatiilor anterioare si ulterioare pentru constituirea unei companii, inregistrarea mentiunilor la Registrul National al Comertului, implementarea procedurilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal, acoperind o mare varietate de probleme juridice.

De asemenea, competentele sale includ si litigiile civile si comerciale, reprezentarea clientilor in fata instantelor de judecata, Curtii de Arbitraj, Parchetelor si altor autoritati competente.
Ceea ce il caracterizeaza pe Silviu este ambitia si dorinta de a gasi o solutie la problemele juridice si de afaceri actuale cu care se confrunta antreprenorii de pe piata din Romania, dar si la nivel International.

CAZURI REMARCABILE
Silviu a asistat la preluarea unei Institutii Financiare Nebancare (IFN) acordand clientilor sai asistenta, atat in faza de negociere, cat si pe parcursul procedurii de due-diligence si de finalizare a tranzactiei. De asemenea, a asigurat reprezentarea si in fata Bancii Nationale Romane (BNR) pentru obtinerea avizelor necesare.

Silviu a participat la recuperarea creantelor rezultate din dosare de asigurare, coordonand in acest sens depunerea a sute de cereri de chemare in judecata pe rolul instantelor civile.